Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Ολοκλήρωση μαθημάτων "Σχολής γονέων"

Ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα της σχολής γονέων του 4ου δημοτικού Λιβαδειάς.
Σε μια εποχή που εξελίσσεται ταχύτατα η εκπαίδευση καθίσταται αναγκαία πλέον και για τους ενήλικες, ακόμη και για ρόλους που θεωρούνται δεδομένοι. 
Οφείλω να τονίσω την ενεργή συμμετοχή, τη θέρμη και τη δεκτικότητα της ομάδας.Η θετική τους ανταπόκριση παρέχει την αισιοδοξία για ανάλογες κινήσεις στο μέλλον.
                                        
 Η εκπαιδεύτρια Βάγκου Γιώτα.


Παρακάτω μπορείτε να δείτε και να διαβάσετε το σχετικό βιβλίο. 


Οι παραδόσεις της οικογένειας και η ψυχική υγεία

Γυρνώντας το χρόνο πίσω, ίσως μπορούμε να ανακαλέσουμε πολύτιμες μνήμες από τα παιδικά μας χρόνια που αφορούν τις παραδόσεις που τιμούσαμε στην οικογένεια μας.

Το στόλισμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, η νηστεία στο Πάσχα, οι συγκεντρώσεις της οικογένειας γύρω από το Κυριακάτικο τραπέζι.
Αυτά τα μικρά τελετουργικά που κάθε οικογένεια τηρεί , στο βαθμό που μπορεί, είναι πολύ σημαντικά στην ψυχική υγεία του παιδιού αλλά και όλης της οικογένειας. Κάθε οικογένεια έχει τις δικές της προσωπικές παραδόσεις. Οι παραδόσεις αυτές μπορεί να αφορούν τα τοπικά έθιμα, τα σαββατοκύριακα, τον τρόπο που γιορτάζει τις γιορτές, τις εκδρομές «στο χωριό» ή το να ανήκει σε ένα σύλλογο που βοηθά στο να διατηρείται η μνήμη και η ταυτότητα των μελών του.

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Γάλα και φρούτα δωρεάν στα σχολεία από το Φεβρουάριο

Γάλα και φρούτα θα διατεθούν δωρεάν στα σχολεία της χώρας από το Φεβρουάριο του 2013, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε επερώτηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος δήλωσε πως η χώρα μας θα ενταχθεί σε σχετικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα, ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του υποσιτισμού μαθητών.